“Arctic Hub bringer forskning tættere på din hverdag”

Sekretariatsleder i Arctic Hub, Anna-Sofie Skjervedal, fortæller om sit arbejde med at bygge bro fra forskning til resten af samfundet.

 

Af Anna-Sofie Skjervedal

 

Måske har du lagt mærke til, at der kommer rigtig mange forskere her til Grønland. Grønland er nemlig blevet et epicenter for forskning. Særligt i lyset af klimaforandringerne. De påvirker hele verden, men er mest synlig her.

Bygger bro mellem forskning og befolkning

Arctic Hub arbejder for, at den viden, forskere opnår i Grønland, ikke forlader forladet landet sammen med forskeren.

 

Vi bygger broer fra forskning til myndigheder, erhverv, uddannelse, og ikke mindst til befolkningen her i Grønland. Sådan at viden fra forskning i højere grad kan blive til gavn for samfundet.

 

Prøv at forestille dig forskning, som et stort hjerte, der står og banker. Det er fyldt med værdifuld viden. Vores arbejde i Arctic Hub består i at sørge for, at der er et godt kredsløb, sådan at den viden kan blive tranporteret rundt i hele systemet – og også nå frem til dig.

Forskning tættere på dig

I Arctic Hub arbejder vi på at bringe forskning tættere på dig og din hverdag. Vi hjælper for eksempel forskerne med at få kontakt til lokale aktører. Vi formidler ny viden fra forskning. Vi laver workshops. Vi sætter folk sammen på kryds og tværs.

 

Men du kan jo klikke dig rundt her på vores hjemmeside. Du kan for eksempel se vores videoer med forskere, som du finder lige her 👇

Indblik

Forskere og deres historier