Ice from above, Arctic Hub Greenland Research Science

Om Arctic Hub

Vi bygger bro mellem
forskning og samfund

Læs mere

Arctic Hub er et knudepunkt for Grønlands lokale og globale forskningsmiljø

 

Arctic Hub’s sekretariatet har hjemme i Nuuk, Grønland. Herfra arbejder vi på at bygge bro mellem mennesker, institutioner og lande, der er interesserede og involverede i den forskning, der udføres i Grønland.

Lokalt og globalt perspektiv

Verden er under forandring. Forandringer, der ikke kun har med vejret at gøre, men som skubber til alt fra international politik, lokale infrastrukturplaner, kulturprodukter, måden vi rejser på, måden vi spiser på, og i det hele tager måden, vi lever sammen på. Det er en verden, der kalder på nye svar.

 

Som hovedscene for klimaforandringerne rummer Grønland mange af disse svar, og derfor søger forskere fra hele verden hertil. Den viden, der opnås i Grønland, er værdifuld og har potentiale til at drive samfundet fremad – både lokalt og globalt. Derfor er det vigtigt med en samlende enhed, som kan sikre, at den viden forskerne opnår, får størst mulig outreach og impact. Og at Grønland ikke blot er en kulisse for forskning, men en aktiv medspiller. Den enhed er Arctic Hub.

Vi forbinder mennesker inden for arktisk forskning

Arctic Hub bygger på en grundforståelse af, at viden, der bliver delt og aktiveret, er den mest værdifulde. For det er den, som skaber fremdrift i samfundet. Derfor ser vi det som vores kerneopgave at være med til at skabe nye netværk og arbejdsgange, som kan få viden til at rejse lettere rundt. Både i Grønland, rigsfællesskabet og internationalt.

 

Måden, vi gør det på, er gennem overblik og formidling. Overblik er en nødvendig forudsætning for at kunne sætte de rigtige mennesker, institutioner og organisationer sammen. Formidling er måden, vi får viden fra forskningsmiljøet ud i samfundet. Til sammen har vi opsummeret de to ben, vi står på, i følgende sætning:

 

Arctic Hub gør viden tilgængelig.

Hvem er vi?

Mød holdet bag Arctic Hub

Læs mere

Forskning foretaget i Grønland er det bankende hjerte i Arctic Hub.

Vil du vide mere? Læs vores mission og vision

Hvem er vores bestyrelse?

Mød Arctic Hub's bestyrelse

Læs mere