Arctic Hub inviterer til Kulturnat under stjernerne

I det oppustelige planetarium Ulloriarsiooq kan børn og voksne lære om himmelrummet sammen med Grønlands første astrofysiker.

By Nicoline Larsen

 

Farver, lys og stjernebilleder, der stråler i mørket. Sådan kan det beskrives at sidde inde i Ulloriarsiooq, det oppustelige planetarium.

 

Udefra minder planetariet om en iglo, hvis hvælvede loft fungerer perfekt som stjernehimmel. Ligesom med en iglo, kan man kravle ind i Ulloriarsiooq, og netop dét har borgere i Nuuk mulighed for at prøve i forbindelse med Kulturnatten. I denne anledning har Arctic Hub nemlig lånt planetariet, som ellers ejes af Uddannelsesstyrelsen.

 

“Lige siden jeg selv oplevede Ulloriarsiooq under et besøg i Sisimiut, har jeg drømt om, at vi kunne bringe det til Nuuk og invitere borgerne indenfor,” siger Jula Maegaard-Hoffmann, fungerende sekretariatsleder i Arctic Hub. “Det er nu lykkes, og jeg glæder mig så meget til, at andre kan få samme oplevelse som mig.”

Mød Grønlands første astrofysiker

Til arrangementet, som afholdes i Pikialaarfik, vil der dog ikke blot være mulighed for at kigge på himmelrummet. Sammen med Ivalu Barlach Christensen, som er Grønlands første astrofysiker, kan du nemlig også lære om universet under dit besøg.

 

Til daglig arbejder Ivalu Barlach Christensen på sin ph.d. i Bonn i Tyskland. Men til Kulturnatten kommer hun til at være tilbage i Nuuk.

 

“Ivalu er en inspirerende, ung kvinde, som elsker at snakke med særligt børn og unge om universet. Vi er meget glade for, at hun kommer til Nuuk for at dele ud af sin viden på en måde, der giver mening for alle – uanset alder,” siger Jula Maegaard-Hoffmann.

 

Kulturnatten afholdes lørdag d. 20. januar kl. 15-18 i Pikialaarfik, Kivioq 5. Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at deltage.

 

Læs mere om Ivalu Barlach Christensen i vores artikel ‘Astrofysikeren fra Aasiaat’.