Greenland Science Week skal være en folkefest for forskning
Af Nicoline Larsen
Der arbejdes på højtryk i Arctic Hub for tiden. Lige om lidt rammer Greenland Science Week nemlig endnu engang Grønland. Fra 3.-10. november vil der være en masse spændende arrangementer med grønlandsk forskning i centrum i Sisimiut, Safannguit, Kangerlussuaq og Nuuk.
”I Arctic Hub bruger vi mange ressourcer på Greenland Science Week. Det gør vi, fordi det er en helt unik mulighed for at bringe forskerne tættere på hinanden og forskningen tættere på befolkningen,” siger Jula Maegaard-Hoffmann, fungerende sekretariatsleder i Arctic Hub.
Greenland Science Week består af to dele. Den ene del er en konference, som primært henvender sig til forskerne. Her vil der være oplæg og netværksarrangementer, hvor forskere fra ind- og udland mødes og udveksler viden. Den anden del er henvendt til den grønlandske befolkning. Her vil der være en række forskellige arrangementer, hvor befolkningen inviteres indenfor i den grønlandske forskningsverden.
Du kan finde det fulde program for Greenland Science Events her.
GIF: Sara Kirstine Hald
”I Arctic Hub har vi valgt at prioritere Greenland Science Week højt. Vi har især fokuseret på at skabe synlighed omkring arrangementet i befolkningen,” siger Jula Maegaard-Hoffmann, der ved siden af den daglige ledelse af Arctic Hub også har kreeret den nye hjemmeside til Greenland Science Week.
Forskningsfestivalen arrangeres i fællesskab af en række forskellige forskningsinstitutioner og kommuner og er baseret på, at de enkelte institutioner selv byder ind med det, de kan og vil bidrage med.
”Vores ambition er, at Greenland Science Week skal være en folkefest for forskning. Defor har vi lagt mange kræfter i at sprede budskabet om, at det her ikke er en lukket fest for forskere. Alle er velkomne, for forskning vedrører os alle.”
Udover den nye hjemmeside til Greenland Science Week har Arctic Hub også arrangeret, at Katuaq bliver lyst op under hele Greenland Science Week, så folk ved, hvad der sker derinde, og forhåbentlig får lyst til at kigge ind. Hubben har også indgået et samarbejde med YouTuberen Q’s Greenland og lavet biografreklamer, så budskabet om Greenland Science Week kan blive spredt til hele landet.
”Forskere fra hele verden kommer hertil under Greenland Science Week. Derfor er det en helt unik mulighed for at forskere og befolkning kan se hinanden i øjnene. Det er jo i mødet mellem mennesker, at der opstår gensidig inspiration og forståelse, så jeg håber, at mange griber den her chance,” afslutter Jula Maegaard-Hoffmann.
Greenland Science Week finder sted hvert andet år, og det er tredje gang forskningsfestivallen finder sted. Hvis du vil vide mere om de mange spændende arrangementer, der finder sted under Greenland Science Week kan du læse mere her.