Nu kan Isfjordscentret komme til dig

Hvis du ikke kan komme til Isfjordscentret i Ilulissat, kan det komme til dig. Med deres læringsportal kan børn og unge over hele landet lære om isen og livet omkring den.

 

Af Sara Kirstine Hald

 

 

 

Det er langt fra alle børn og unge i Grønland, der har mulighed for at besøge Kangiata Illorsua – Isfjordscentret i Ilulissat. Derfor har de omsat deres udstilling til undervisningsmateriale, der nu ligger frit tilgængeligt på deres hjemmeside.

 

Isfjordscentrets udstilling bygger på forskning, som på denne måde når ud til en større del af Grønlands ungdom.

 

Materiale, børnene kan relatere til

 

Ifølge Elisabeth Momme, som er leder af Isfjordscentret, er mange grønlandske skolebøger udviklet i Danmark.

 

”Derfor kan der jo være opgaver, som handler om togture fra Roskilde til Korsør og Jens Hansens bondegård, som kan være lidt svært at forholde sig til, når man kommer fra Nordgrønland,” siger hun.

 

Tanken er, at Isfjordscentrets undervisningsmateriale er nemmere for skoleelever at relatere til, fordi det tager udgangspunkt i deres egen virkelighed. Samtidig håber Elisabeth Momme, at det kan være med til at gøre det sjovere at gå i skole.

 

Bygger på forskning

 

Isfjordscentrets udstilling hedder ”Fortællingen om is” og er en såkaldt formidlingsudstilling. Det vil sige, at den bygger på forskning, men er fortalt – eller formidlet – på en måde, der gør det interessant og forståeligt for den gængse borger.

 

”Derfor har det været et rigtig godt udgangspunkt for at lave undervisningsmateriale til grundskole og gymnasier,” siger Elisabeth Momme.

 

Udstillingen indeholder blandt andet kulturhistorie og naturvidenskab, ligesom der er fokus på klimaforandringerne, som især er tydelige i området omkring Isfjordscentret.

 

Alt undervisningsmaterialet er inddelt i klassetrin og findes på både grønlandsk, dansk og engelsk.