Oversigt over forskningsstationer i Grønland

Narsaq Research Station, Lise Autogena, Arctic Hub, Science, Research, Greenland,

Nysgerrig på forskningsorganisationer i Grønland?

Mød vores primære forskningsorganisationer! Vi håber, det kan hjælpe dit forskningsprojekt igang i Grønland.

 

OBS: Denne guide er ikke udtømmende, og vil løbende blive opdateret. Hvis der er nogle forskningsstationer, du synes, vi mangler, så giv os et praj her.

1
Arktisk Station

Arktisk Station 

ligger på sydkysten af øen Disko i det centrale Vestgrønland (69°15’N, 53°34’W)  – se kort – og vender ud mod Davis Strædet. Stationen ligger ca. 1 km uden for et lille bysamfund, Qeqertarsuaq (tidligere Godhavn), som har ca. 847 indbyggere.

Det Natur- og biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet driver Arktisk Station som feltstation med det formål at fremme arktisk forskning og undervisning i bio- og georelaterede problemstillinge

2
Zackenberg Research Station

Zackenberg Research Station

Zackenberg Research Station er en forskningsfacilitet med fokus på økosystemer og monitorering, som er placeret 74º28’ N, 20º34’ W i Nordøstgrønland. Der ligger endnu en facilitet ved navn Daneborg 25 km nordøst for Zackenberg.

3
Kobbefjord Research Station

Kobbefjord Research Station

Kobbefjord Research Station ligger i den indre del af Kobbefjord ca. 25 km fra Nuuk. Det er en del af Pinngortitaleriffik – Grønlands Naturinstitut. Stationen bliver primært anvendt af forskere og teknikere med tilknytning til overvågningsprogrammet Greenland Ecosystem Monitoring, men den er åben for alle med et videnskabeligt formål.

4
Villum Research Station

Villum Research Station

Villum Research Station ligger på militærstationen, Station Nord, i Nordgrønland. På stationen kommer der forskere fra hele verden. Deres ophold hænger sammen med det forskningsprogram, som de enkelte forskere har beskrevet og fået tilskud til hjemmefra og som er godkendt af stationen. Klimastationen ejes af den grønlandske regering og drives af Aarhus Universitet.

5
Sermilik feltstation

Sermilik Research Station

Sermilik feltstation er beliggende på Ammassalik Ø ca. 20 km nordvest for byen Tasiilaq i det sydøstlige Grønland. Sermilik feltstation ejes af Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Den daglige drift varetages af Institut for Geografi og Geologi. Udover at fungere som forskningsstation bruges Sermilik feltstation også af studerende i forbindelse med undervisning i arktiske forhold.

6
Summit Station

Summit Station 

Summit Station er en forskningsstation på toppen af Grønlands indlandsis. De præcise koordinater varierer, da isen, som den ligger på, flytter sig. Forskningsstationen bliver drevet af det amerikanske Polar Services med støtte fra den amerikanske National Science Foundation. Det kræver en tilladelse fra Dansk Polarcenter under Grønlands Landsting at besøge stationen.

7
Arctic DTU

Arctic DTU

Arctic DTU har base på DTU’s campus i Lyngby og Sisimiut og har til opgave at fremme DTU’s arktiske aktiviteter inden for forskning, uddannelse, innovation og forskningsbaseret rådgivning.

8
Kangerlussuaq International Science Support (KISS)

Kangerlussuaq International Science Support (KISS)

Barakkerne, fra dengang amerikanerne benyttede Kangerlussuaq som militærbase, bruges i dag til indkvartering af forskere, som laver forskning i området omkring Kangerlussuaq eller på iskappen.

9
Narsaq International Research Station

Narsaq International Research Station

Narsaq International Research Station er en uafhængig non-profit forskningsplatform med fokus på kulturel og videnskabelig forskning i Sydgrønland.

OBS:  Denne guide er ikke komplet og vil løbende blive opdateret. Hvis du har yderligere spørgsmål, så er du velkommen til at booke et møde