51 forskere samledes for nylig i en workshop. Aldrig før har så mange videnskabsfolk fundet sammen på tværs af discipliner for at skabe et samlet overblik over forskning i Grønland.
Af Ole Ellekrog
Grønland er et populært land blandt forskere verden over. Flere og flere kommer til for at forske i landets unikke natur og kultur. Men når så mange hvert år kommer til, kan det være svært at skabe overblik over, hvad de mange videnskabsfolk går og forsker i – også for forskerne selv.
Naalakkersuisut ønsker derfor et bedre overblik over forskning i Grønland, og det er blandt sekretariatet Arctic Hub’s vigtigste opgaver at hjælpe med at skabe sådan et overblik. For nylig kom man et stort skridt nærmere.
Den 17. april fandt onlineworkshoppen Arctic Hub Connect nemlig sted. Her samledes 51 forskere fra vidt forskellige dele af videnskaben og vidt forskellige dele af verdenen. Det er første gang at så mange både lokale og internationale forskere deltog i en sådan workshop.
Forskerne udvekslede erfaringer og diskuterede deres kommende feltarbejde. Og som en del af workshoppen plottede alle forskere deres kommende projekter ind på et kort. Se kortet her.
“Et event som Arctic Hub Connect er et vigtigt skridt på vejen mod et bedre overblik over al den spændende forskning, der foregår her i landet,” Jula Maegaard-Hoffmann.
Efterspørgsel efter overblik
Arctic Hub har tidligere samlet for forskere, der skal lave feltarbejde i Grønland, til en koordinerende workshop. Hidtil har de dog været forbeholdt forskere fra samfundsfag og humaniora. Ved årets workshop var også natur- og sundhedsfaglige forskere inviteret.
”Vi er meget glade for den store interesse for Arctic Hub Connect,” siger projektleder hos Arctic Hub, Jula Maegaard-Hoffmann: ”Det afspejler den store efterspørgsel efter et overblik over forskningen i Grønland. Det er ikke kun Naalakkersuisut og os hos Arctic Hub, der ønsker et bedre overblik, men også forskerne selv.”