Arctic Hub finder ny leder i egne rækker

Jula Maegaard-Hoffmann fra Arctic Hub

Jula Maegaard-Hoffmann har været en del af Arctic Hub’s sekretariat fra begyndelsen. Nu overtager hun jobbet som sekretariatsleder.

Af Nicoline Larsen

 

Stillingen som sekretariatsleder i Arctic Hub er blevet besat. Det bliver Jula Maegaard-Hoffmann, som overtager stillingen. Og selvom stillingen er ny, er omgiverne og kollegaerne velkendte. Jula Maegaard-Hoffmann har nemlig arbejdet som konsulent og projektleder i Arctic Hub siden 2021.

 

”Interessen for forskning i Grønland er større end nogensinde før, og det vil kun tage til i løbet af de kommende år. Vi har søsat vores første flagskibe, og jeg glæder mig til at kunne sætte retningen for Arctic Hub’s fremadrettede arbejde som sekretariatetsleder” siger Jula Maegaard-Hoffmann.

 

Siden Anna-Sofie Skjervedal stoppede i efteråret 2023, har Jula Maegaard-Hoffmann været fungerende sekretariatsleder i Arctic Hub, men den 1. januar blev hun fastansat i stillingen.

 

” Jeg glæder mig til at kunne sætte retningen for Arctic Hub’s fremadrettede arbejde som sekretariatetsleder,” Jula Maegaard-Hoffmann

 

”Anna-Sofie har lagt et kæmpestort arbejde i at gøre Arctic Hub til en så vigtig organisation, som den er i dag. Selvom Arctic Hub er en forholdsvis ung organisation, er vi taknemlige for den varme velkomst, vi har modtaget i forskningsmiljøet. Derfor går jeg også til opgaven med stor ydmyghed – og i tæt samarbejde med Arctic Hub’s bestyrelse og sekretariat. Vi skal bygge videre på det gode fundament, så vi både lokalt og internationalt kan få endnu mere værdi af al den spændende forskning i Grønland, der sker hver eneste dag,” udtaler Jula Maegaard-Hoffmann.

 

Arctic Hub’s sekretariat ligger i Nuuk og tæller på nuværende tidspunkt fire fuldtidsansatte og en praktikant. Sekretariatet blev etableret i 2020 som et samarbejde mellem Grønland og Danmark. Formålet med Arctic Hub er at skabe bedre overblik over den forskning, der finder sted i Grønland, samt at gøre viden fra forskning tilgængelig for befolkningen. Bestyrelsesformand for Arctic Hub, Ulrik Korsholm, ser frem til at fortsætte samarbejdet med den nye sekretariatsleder:

 

”Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Jula, som vi jo kender til i forvejen. Jula har været med til at starte Arctic Hub op og skabe de første successer. Bestyrelsen er overbevist om, at Jula på sikker og kompetent vis vil lede sekretariatet ind i en ny fase, hvor Arctic Hub til stadighed øger sit fokus på at skabe værdi i samspillet mellem forskning og samfund ” udtaler Ulrik Korsholm, der udover at være bestyrelsesformand i Arctic Hub er vicedirektør i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

 

“Bestyrelsen er overbevist om, at Jula på sikker og kompetent vis vil lede sekretariatet ind i en ny fase,” Ulrik Korsholm

 

Arctic Hub står blandt andet bag forskningsformidlingskonkurrencen Paasisavut, som blev vist på KNR. Derudover arrangerer Arctic Hub også workshops for forskere, hvor forskerne kan koordinere deres forskningsaktiviteter og er en af hovedkræfterne bag Greenland Science Week. Endelig producerer Arctic Hub populærvidenskabelige videoer og artikler om forskning i Grønland, som kan ses på www.arctichub.gl.

 

Ønsker du interview, billeder eller har du opfølgende spørgsmål? Så kontakt kommunikationsansvarlig Nicoline Larsen på e-mail nico@arctichub.gl eller tlf. 590901.