Klogere på vores verden

Portene blev slået op for en verden af viden under Greenland Science Week. Udenfor bed kulden, men indenfor kunne videbegærlige børn og voksne varme sig ved tanken om, at så mange kloge hoveder er i gang med at rydde vejen til nye indsigter.

 

Af Niels Ole Qvist. Foto af Leif Josefsen.
Denne artikel er oprindelig bragt i informationsavisen “Forskning til alle” i samarbejde mellem Arctic Hub og Sermitsiaq.AG. 

 

Hen over 14 dage bød programmet på en perlerække af film, foredrag, fotos og andre spændende events flere steder i landet – med hovedvægten lagt i Nuuk.

 

Emnerne blev formidlet levende og letforståeligt af fagfolk, som brænder for deres felt. Arctic Hub, som var medarrangør af arrangementet, bad for eksempel en række forskere fortælle om deres forskning, sådan som de ville forklare det til en 12-årig.

 

På programmet var blandt andet en præsentation af »næste generations forskere«, et foredrag om kortlægning af havbunden og livet nede i havets dyb. Samt i den alvorlige ende af spektret et arrangement om mænds vold mod kvinder. Stor diversitet i emnerne – og en Forskningsfestival, som aktiverede og bragte borgerne helt tæt på forskningens fascinerende metoder.

Billeder
Topfoto En række forskere var på Katuaq's store scene for at fortælle om deres forskning. Foto af Leif Josefsen.
Foto 1 Forskere fra hele verden udveksler erfaringer og interesser under Greenland Science Week i kulturhuset Katuaq. Foto af Leif Josefsen.
Foto 2 I pauserne kunne de besøgende under forskningsfestivalen nyde forskernes egne billeder og fortællinger, som var udstillet i forhallen i Katuaq. Foto af Leif Josefsen.
Foto 3 Der undervises på Grønlands Universitet. Foto af Leif Josefsen.
Foto 4 Det er ikke kun under Science Week, at forskerne rækker hånden ud mod samfundet. Også på kulturnatten åbner Grønlands Naturinstitut dørene for blandt andet at fortælle om grønlandshajen. Foto af Leif Josefsen.
Foto 5 Tre unge forskere på scenen på Science Week: Ph.D-student, Kirstine Eiby Møller, Ilisimatusarfik and Memorial University of Newfoundland (th), Ph.D-student, Nick Duelund, Ilisimatusarfik og Ph.D-student, Parnuna Egede Dahl, Ilisimatusarfik and Aalborg University (tv). Foto af Leif Josefsen.