Sådan får du overblik over forskningsprojekter

ISAAFFIK er the place to go, hvis du vil orientere dig om igangværende forskningsprojekter i og omkring Grønland.

1
Hvad er ISAAFFIK?

ISAAFFIK er et samarbejde mellem alle danske universiteter og forskningsinstitutioner i Kongeriget Danmark. Deres database rummer forskningsprojekter fra Grønland, Danmark og Færøerne.

 

“Hvis du gerne vil have et komplet overblik over forskningsprojekter, så går du simpelthen ind på ISAAFFIK’s hjemmeside og kigger på de specifikke områder og regioner i Grønland. Så finder du de igangværende projekter såvel som de projekter, der er planlagt for næste år,” siger Peter Schmidt Mikkelsen, som er koordinator på ISAAFFIK – the Arctic gateway.

 

ISAAFFIK inviterer også internationale forskningsinstitutioner til at være en del af samarbejdet.

 

Her kan du finde forskellige guides til, hvordan du konkret bruger ISAAFFIK.

2
En bank af forskningsprojekter

Arktis undergår store og hastige forandringer med klimaforandringerne som den drivende kraft, der hele tiden stiller nye krav til forskning og koordination på tværs af mennesker, institutioner og landegrænser. ISAAFFIK er en bank over forskningsprojekter og forskningsmateriale.

 

“Vi samler på gode historier og putter dem i en bank. Vores håb er så, at Arctic Hub samler de gode historier op og kommunikerer dem ud til befolkningen,” siger Peter Schmidt Mikkelsen.

 

Og det er lige netop, hvad Arctic Hub gør. Se vores videoer her eller vores artikler her.

 

Her kan du se en guide til, hvordan du opretter en profil på ISAAFFIK.

3
Samarbejde med Arktisk Kommando

ISAAFFIK kender betydningen af samarbejde på tværs af fagligheder. Derfor har de et tæt samarbejde med Arktisk Kommando.

 

“Det er egentlig ganske usædvanligt for forskning at have sådan et tæt samarbejde med militæret, men afstandende i Grønland er enorme. Vi har nogle kæmpestore områder og regioner, som er meget svært tilgængelige,” siger Peter Schmidt Mikkelsen.

 

I visse regioner er det kun militærskibe, som kommer. Eftersom disse skibe skal afsted i alle tilfælde, er ISAAFFIK og Arktisk Kommando blevet enige om, at forskere kan ansøge Arktiske Kommando om logistisk support. Og hvis Arktisk Kommando har plads og tid til at hjælpe, så kan forskerne og deres udstyr komme med ombord.

 

“Det har været en enorm stor succes. Vi startede for fem år siden med nogle enkelte ansøgere. I år har vi haft 50 ansøgere, og næsten alle er blev godkendt og hjulpet af Arktisk Kommando. Så det er en stor succes,” siger Peter Schmidt Mikkelsen.