Nick vandt Paasisavut 2023: Det var et eventyr!

Nu opfordrer han sine forskerkollegaer til at ansøge til dette års Paasisavut, hvor ph.d.er konkurrere i at formidle deres forskning til den grønlandske befolkning. 

 

Af Nicoline Larsen 

 

Da Nick Duelund sidste år tilmeldte sig den grønlandske konkurrence i forskningsformidling, Paasisavut, forventede han egentlig ikke, at det ville skabe den store hype om hans forskning. Men den opmærksomhed, som konkurrencen skabte, var helt utrolig, fortæller forskeren.

 

“Pludselig vidste folk, hvad vi laver, og hvad det er for en slags forskning, vi laver her i Grønland. Det var utroligt,” siger Nick Duelund, der vandt Paasisavut 2023 med sin præsentation om hans ph.d.-projekt om synsproblemer hos grønlandske børn.

 

Paasisavut er en konkurrence for ph.d.-studerende og ph.d.er, som forsker i Grønland. Ved et stort live show 13. november 2024 vil forskerne konkurrere i at formidle deres forskning til den grønlandske befolkning. Showet finder sted i Katuaq i Nuuk, og bliver vist live på KNR.

“Hvis du er passioneret om din forskning og klar til at tage den til et nyt niveau, så skynd dig at ansøge om at deltage i Paasisavut 2024.”

– Nick Duelund, ph.d., vinder af Paasisavut 2023

 

Vinderen er den, som kan fortælle om sit ph.d.-projekt på en måde, så alle kan forstå det.

Tag din forskning til et nyt niveau

 

De fem udvalgte Paasisavut-finalister gennemgår et grundigt træningsforløb sammen med en professionel forskningsformidler og en skuespiller, hvor de får hjælp at lave den bedst tænkelige præsentation af deres ph.d.-projekt.

 

“Paasisavut lærte mig en afgørende ting: din forskning slutter ikke, når du har dine resultater. At formidle den tilbage til befolkningen er præcis lige så vigtigt. Og at gøre det gennem Paasisavut var et eventyr i sig selv. For den træning, vi modtog forud for showet, var fænomenal,” fortæller Nick Duelund.

 

Ansøgningsfristen for at ansøge om at blive finalist i Paasisavut er 1. september 2024. Og Nick Duelund har et vigtigt råd til alle, som overvejer at ansøge:

 

“Hvis du er passioneret om din forskning og klar til at tage den til et nyt niveau, så skynd dig at ansøge om at deltage i Paasisavut 2024.”

 

Ph.d.-studerende og ph.d.er fra hele verden, der har afleveret indenfor de seneste to år, kan ansøge om at blive finalister i Paasisavut, så længe emnet for ph.d.en er direkte relateret til Grønland.

Bliv klogere på infomødet 6. august

 

Hvis du overvejer at ansøge til Paasisavut, afholder Arctic Hub et online informationsmøde 6. august.

 

Her kan du blive klogere på, hvordan du ansøger, og hvad du kan forvente dig af processen, hvis du bliver udvalgt som finalist. Tilmeld dig infomødet her: https://www.paasisavut.gl/infomeeting.

 

For mere information om Paasisavut besøg www.paasisavut.gl.

Hør mere

Deltag i infomødet om Paasisavut 6. August 2024

Læs mere